Vandring för själen

Det finns något meditativt i att vandra. En promenad i naturen gör gott i själen.

I sommar har vi själva ägnat oss åt vandring. Mette ledde en veckolång yogakurs där yogan varje dag kombinerades med vandring i Skärets omgivningar, strandängar och skogar vid Kullaberg.

”Vi tog medvetet in naturen med alla våra sinnen; lyssnade på ljuden, la märke till dofterna, kände marken under våra fötter och var noga med att verkligen se allt det vackra som omgav oss. Det gav ett lugn i både kropp och själ.”

Eva vandrade längs den nya Kullaleden, från Utvälinge till Mölle, med sin tonårsdotter.

”Vi gick nästan fyra mil på två dagar så det var en ganska tuff utmaning för kroppen, men framförallt var det ett fantastiskt sätt att umgås med sin 14-åring. Man kommer varandra nära när man bara har varandra och naturen. Dessutom tog vi härliga dopp i havet.”

När man upplever naturen med alla sina sinnen kan man frysa ögonblicket i sitt minne. Då går det att plocka fram känslan bara genom att tänka tillbaka på den stunden, och på så sätt hjälpa sig själv att varva ner.

Vandring är enkelt och lätt, ett billigt och okomplicerat sätt att motionera på. Kanske kan du byta ut ett av veckans träningspass på gymmet till en vandring i naturen? Eller skippa en av tv-kvällarna till förmån för en lång, skön promenad.

 

Fortsatt skön sommar!

Eva och Mette