Tonårsboken

Tonåring? Då är den här boken skriven för dig!

Det är härligt att vara tonåring, en period när allt ska hända. Livet kretsar kring skola och framtidsplaner, fester och kompisar, relationer och prestationer, utseende, dålig självkänsla och så vidare. Ibland blir det för mycket av allt, stress helt enkelt.

Att stressa då och då är okej, men livet blir mycket lättare när du kan hantera de känslor som stressen väcker i dig.

Stressa ner – Tonårsboken tar upp det mesta som rör ditt liv och ger användbara tips på hur du kan hantera stress i olika situationer. Här får du tips på hur du kan hantera konflikter och mobbning, hur du ska äta för att må bra, vad som händer med kroppen under puberteten och hur stress egentligen funkar i kroppen. Du får också veta mer om sex och kärlek, om hur du kan stärka din självkänsla och kan läsa om funderingar kring på vad som är meningen med livet.

27 tonåringar medverkar med sina funderingar i ord och bild.

En bok för tonåringar om stress och dess påverkan på kropp och själ

Tonårsbokens kapitel:

1. Bra och dålig stress

2. Självkänsla

3. Stressen i skolan

4. Fri tid och vila

5. Att bråka och bli sams

6. Oro inombords

7. Mat och vikt

8. Rörelse och motion

9. Vakenhet och sömn

10. Kroppens utveckling

11. Hygien

12. Kärlek och sex

13. Föräldrarskolan

14. Telefonnummer och hemsidor

Pris: 150 kr + porto.

Till dig som är ung: På Tonårsbokens facebooksida lägger vi varje månad ut en liten fundering, en minikrönika för tonåringar. Gilla sidan och du får en påminnelse att varva ner och tips på hur du kan göra i vardagen. Har du inte Facebook kan du mejla din adress till info(at)stressaner.se så kommer den med mejlen istället – gratis förstås.

Till lärare: Använd Tonårsboken i undervisningen! Boken kan användas både som faktaunderlag och som ett diskussionsunderlag. Många skolor och några kommuner har redan köpt in klassuppsättningar. Ålands landskapsregering har delat ut Tonårsboken till alla sina 14-åringar. Givetvis kan vi ge ett bra pris vid köp av många böcker.

En lärarhandledning finns att ladda hem som pdf på denna länk:  Lärarhandledning till Tonårsboken. Handledningen är gratis!