Aktuellt

Är det verkligen balans du vill ha? 

 är det balans du vill ha

Naturen strävar efter balans ner till livets minsta beståndsdelar. En positivt laddad partikel letar efter en negativ elektron för att uppnå balans, en elektriskt neutral kärnpartikel.

På samma sätt längtar vi efter lugn och ro när vi har mycket att göra. Men även motsatsen gäller – när vi har haft det lugnt ett tag hittar vi på något att göra. Att stanna i det neutrala blir för tråkigt helt enkelt.

Vi strävar alltså efter balans utan att det egentligen är det neutrala – balans – vi vill uppnå. Istället är det en harmonisk vågrörelse vi vill åt. Livet är ett pågående flöde som rymmer såväl arbete som tid för familj, vänner och intressen samt utrymme för reflektion och återhämtning. Hur mycket av varje del vi vill ha är individuellt och förändras också över tid.  Livet består av både toppar och dalar, och utan det ena får vi inte heller det andra. Olika människor trivs med olika stora vågrörelser i livet. Hur ser ditt mönster ut?

I vår kropp skapas energin i mitokondrierna som är en del cellen. När mitokondrierna, som kan liknas vid cellens kraftverk, förbränner socker och fett frigörs energi som lagras i kroppen och frigörs vid behov. Extra mycket energi frigörs om kroppen utsätts för stark kyla eller noradrenalin, ett av de kraftfulla stresshormonerna. Inte konstigt att vi känner oss dränerade på energi efter att ha stressat mycket, alltså.

Hur känner du dig när du är full av energi, var det något särskilt som hände eller som du gjorde för att du skulle nå toppen på vågen?

Reflektera över om kan du tillföra samma sak i ditt liv när du är nere och vill upp nästa gång.

Varma hälsningar Eva och Mette

Yogakurs i Kroatien

En plats kvar! (7/9)

yogaresa till Kroatien

Den 21-28 september 2012 arrangeras en yogakurs med Mette Bohlin som ledare i den lilla fiskebyn Petrcane utanför Zadar i Kroatien. Hotel Pinja ligger för sig själv ute på en udde i en pinjeskog och det är 30 meter till stranden. Mette håller kurs i yoga, avslappning och meditation på stranden eller i pinjeskogen varje morgon och kväll (utom onsdag som är reserverad för vandring eller stadsbesök). Avresa från Ängelholm.

Pris 1700 för kursen och 5 900 kr för resa, boende och frukost (per person i dubbelrum). Vill du ha enkelrum är priset 7 400 kr.

Anmälan till Mette Bohlin 042-3307 65 eller Gun Otto 042-33 32 75. Endast fåtal platser kvar (31 mars).

 

Uppdaterad Stressa Ner

februari 2012

Nytt omslag på stressa ner

Vår bok Stressa Ner har kommit ut i en ny, uppdaterad upplaga med nytt omslag och har samtidigt kompletterats med en cd med en avspänningsövning. Stressa Ner ges ut av Komlitt förlag, men kan även köpas direkt av oss. Läs mer om boken under rubrukerna Böcker samt Handla.

 

Gilla oss på Facebook

januari 2012

Tonårsboken på Facebook

Tonårsboken finns numera på Facebook. Där kommer vi att lägga ut en liten mini-krönika varje månad – en påminnelse att stressa ner och ta det lugnt i vardagen. Tipsa gärna både tonåringar och vuxna om att ”gilla” vår sida, så får de våra uppdateringar regelbundet.