Pyssla mer – stressa mindre

Nu är naturen i nionde månaden. I skog och mark, liksom i trädgården, mognar bär och frukter. Låt dig inspireras till en pyssel- och mysdag då du och någon nära tar vara på det som finns att plocka.

Börja med att gå en runda för att skörda lingon, äpplen, björnbär, hösthallon, rönnbär, nässelfrön, plommon, fläderbär eller vad som finns i närheten där du bor. Eller ta med ditt barn, din partner eller en nära vän till torget för att handla.

Umgås sedan över syltgrytor, kastruller och glasburkar. Att göra något tillsammans är ett otvunget sätt att umgås. Ofta flyter samtalen lättare och mindre prestigefullt när händerna – och blickarna – är upptagna med annat. Man får tid både att tänka och att tala.

Det måste inte bli några mängder av burkar och flaskor att ställa undan. Om det bara blir en burk sylt så grädda några våfflor och ät upp alltihopa! Visst kan det vara härligt att spara en bit av sommaren på burk, men hela skafferiet behöver inte fyllas. Borsta bort duktigheten från axeln och bestäm er istället för att ha en mysig dag då ni i lugn och ro gör det som faller er in här och nu. Kanske uppfinner ni rent av ett helt nytt recept!

Skön höst önskar

Eva & Mette