Okej med julstress

Det är okej att julstressa

 

Stress är inte farligt. Gå på alla julluncher du blir bjuden på, träffa vänner och bekanta, spring benen av dig för att hinna med julklappsinköpen och tacka ja till det där roliga glöggpartyt.

För att vara ärliga tror vi inte att det spelar så stor roll om vi försöker påminna dig om att ta det lugnt innan jul, för det är nästan omöjligt om man har jobb, familj, vänner och kanske ett aktivt föreningsliv dessutom.

Men!

Stress kan bli farligt om du inte pausar. Lägg därför in minst två helt tomma dagar i kalendern efter julafton. Boka in dem redan nu, innan du är så uppe i varv att du börjar fundera på hur många goda vänner och släktingar du ska träffa i mellandagarna.

Dessa tomma dagar ska vara rena slappedagar, utan måsten. Gå en promenad, se en bra film eller mys med dina närmaste. Ju mer du stressat i december, desto mer tid behöver du för att ta hand om dig själv.

Med stressen är det nämligen så att vi behöver omväxling. Vi kan inte stressa jämt och må bra, men har vi inget att göra blir livet långtråkigt. Vi behöver både aktivitet och vila. Så glöm inte att pausa!

 

Med önskan om en riktigt god jul,

Eva och Mette