Odla relationen

Glöm inte att avsätta tid till dem som verkligen är viktiga för dig. I vårt samhälle med mycket stress är kontakt med släkt och vänner ofta i form av att gilla något på Facebook. Därför behöver vi stanna upp och fundera över vilka relationer vi värnar om, och vill odla.

Till jul kompenserar vi ofta brist på tid och riktigt umgänge med gåvor i form av julklappar. Kanske blir de större och dyrare ju mer dåligt samvete du har för att du inte riktigt varit där?

Kan du istället ge bort av din tid, din odelade uppmärksamhet? Ge bort en gemensam vandring, en lunchträff eller utflykt i naturen – gärna bokad med dag och tid.

Och när den dagen kommer är du där, med mobilen avstängd och med din uppmärksamhet helt och hållet på den som fått gåvan. Barnen kommer att minnas picknicken i skogen när ingenting störde. Den äldre släktingen uppskattar säkert även den enklaste lunch eller fika – bara du är där och delar stunden med henne eller honom. Vännen blir glad för långpromenaden när ni hinner dela både roliga och jobbiga funderingar utan att bli störda. Låt mötet vara i fokus och gör inramningen så enkel som möjligt. Finns det en laddning i relationen, något outtalat eller en konflikt? Gör då någonting aktivt tillsammans, det lättar på spänningen.

Tid – det vi allra mest behöver!

Med önskan om en God Jul och Ett Gott Nytt År!

Mette och Eva

PS. Du kommer att upptäcka att det är lika roligt att ge som att få!

PPS. Just nu får du extra bra pris när du köper vår bok Odla med barnbarn – bara 100kr – på robild.se