Ett äpple för miljön

Nu pratas det miljö och klimat överallt. I media, på jobbet, bland kompisar och hemma. Många barn kommer från skolan med frågor, men ibland också med oro och stress, i värsta fall ångest över att inte veta hur framtiden ska bli.

Vissa blir lamslagna av osäkerheten, andra riktar sig oro utåt som rikskända Greta Thunberg som skolstrejkar för att få politikerna att agera. Om du vill bidra men är osäker på hur föreslår vi att du börjar med dig själv och din familj.

Genom att leva lite mer ekologiskt i vardagen är du med och bidrar till din egen hälsa och minskade utsläpp i naturen. Börja med att äta en frukt om dagen, hemmaodlad eller ekologisk förstås, gärna närodlad när det går. Visst är ekologiskt dyrare, men det är bättre att äta en bra frukt än många besprutade.

På det här sättet gör du något gott för dig själv och miljön.

Om du inte tror att din lilla insats kan göra skillnad så kan vi berätta om Gustav, mannen som hatade sitt jobb. Hans förändring började med att han åt ett äpple om dagen. Så småningom fick han kraft nog att säga upp sig och starta på ny kula. En liten förändring, ett äpple om dagen, var det frö som startade den stora förändringen.

Eva och Mette

PS. Välkommen till retreatet Modet att leva i kärlek i Skäret, Kullahalvön, denna gång 4-7 april 2019. Från torsdag kl 09 till söndag kl 14. Mer info på mette_bohlin@telia.com