Det som föds ur stillheten

 

 

Det är lugnt nu.

Coronapandemin har fått världen att dra i nödbromsen och över hela vårt jordklot måste människor avstå från resande och i många fall stanna hemma veckor i sträck. I Sverige har vi ännu möjlighet att gå ut, så länge vi håller avstånd till andra.

Att tvingas ta det lugnt kan skapa stress, liksom oron för att sjukdomen ska drabba nära och kära. Många är också nervösa för de ekonomiska följderna för sig, sin familj, vänner, företag och samhället i stort. Att varken veta hur det ska bli i framtiden eller kunna agera för att lösa problemet skapar stress.

Mitt i detta vill vi påminna om vad vi skrivit tidigare. Att det är i pauserna som kreativiteten väcks. Att det ur stillheten föds nya tankar och insikter. Hur ofta brukar vi inte önska att vi hade mer tid till reflektion. Nu har vi gott om plats för tankar, försök att styra dem mot det positiva.

Var tacksam för det du har:

Någon att ringa när det känns ensamt.

En park, skog eller trädgård att gå en promenad i.

Ett fönster mot solen.

Mer än någonsin behöver vi också be om hjälp, hjälpa andra och inte minst lära oss att ta emot hjälp. Fundera över om du kan få någon annan att känna sig värdefull genom att be om hjälp. Kanske får du öva på det sista: att ta emot hjälp utan att nödvändigtvis behöva ge något tillbaka. Det är så vi minskar stressen och pressen kring pandemin: tillsammans.

En skön vår önskar

Mette och Eva