Din egen rytm

Hitta din egen rytm i år! Efter ledigheterna är det en bra tid att fokusera på sig själv och inte dras med i det tempo som finns runt omkring.

Ett sätt att hitta sin egen rytm är att fokusera på kroppens eget energicentrum.

Sätt dig ner skönt och bekvämt. Blunda och fokusera på pannans energipunkt. Den sitter strax ovanför ögonbrynen, mitt i pannan. Rör punkten med ett finger om det gör det lättare för dig att hitta den.

Sitt avspänt, släpp ner axlarna och andas långa, djupa andetag samtidigt som ditt sinne fokuserar på punkten. Försök inte styra din andning, utan låt den flöda i sitt eget tempo, sin egen rytm. Sitt kvar i tio minuter.

Upprepa övningen varje dag för att finna din personliga rytm, för att lära känna den och kunna stanna i den. Känn den djupare inre frid som finns hos dig och upplev hur tankarna klarnar och hur ditt system blir mindre stressat.

Mette och Eva

PS. Chakrasystemet är kroppens pelare av energivirvlar. Det sjätte chakrat, pannchakrat, är visdomens och intuitionens chakra. Det lär dig att lyssna till din inre röst och att skilja på vilka tankar som föds ur styrka och vilka som föds ur rädsla. Acceptera dina tankar utan att värdera dem, utan att döma. Mer om chakran kan du läsa i En liten bok om Chakran av Mette Bohlin och Anna-Karin Falk.