Because you’re worth it

Because you’re worth it

Bli bättre på att unna dig rätt saker i livet. Frasen ”because you’re worth it” (för att du är värd det) kommer från reklamen och används ofta för att rättfärdiga sånt som vi skäms lite för. Vi unnar oss en stor bakelse på fiket, ett extra glas vin en vanlig onsdagkväll, impulshandling av en lite för dyr sminkprodukt eller kaffe och cigg efter ett jobbigt arbetspass. Because I’am worth it säger vi för att förtränga skam och skuldkänslorna och för att försvara vårt handlande, särskilt inför oss själva.

Visst får du unna dig. Det ligger i våra mänskliga gener att njuta av belöning, dopaminet gör dig ”hög” när du stimulerat ditt belöningssystem. Men reflektera över vad det är du unnar dig, och om det är något som gör dig gott – både till kropp och själ. Tänk om du skulle vända på tänket och istället unna dig sådant som känns riktigt bra, utan att ge eftersmak av dåligt samvete.

Unna dig en promenad i solen en helt vanlig tisdag efter jobbet. Unna dig en kopp gott örtte och en handfull nötter till fika. Unna dig att spontanhandla en ansiktskräm av naturliga råvaror. Unna dig ett en picknick med en god vän där ni kan mötas öga mot öga istället för via facebook. Because you’re worth it!

Gamla vanor och tankemönster är svåra att bryta, men det går! Din hjärna är förändringsbar, men du måste lura den i början – det kan ta upp till tre veckor innan din hjärna helt har accepterat dina nya vanor och sätt att agera. Tänk efter, när unnar du dig ”fel” saker och vad kan du ersätta dem med? Träna dig på att unna dig det du egentligen vill ha. Det är du verkligen värd.

Vårhälsningar

Eva Robild & Mette Bohlin

Nya yogakurser börjar veckan efter påsk! Sommaryoga veckan efter midsommar och yoga med vandring sista veckan i juli. Mejla mette_bohlin@telia.com för mer info och bokning.